Τί θα πρέπει να προσέχουμε όταν τρώμε σκορδαλιά;

Η σκορδαλιά με την έντονη γευστική της ταυτότητα
και τον αδιαμφισβήτητο ρόλο της στη μεσογειακή
παράδοση, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά
πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ωστόσο λόγω της
ιδιαιτερότητας της γεύσης και και κυρίως της
επίμονης οσμής του σκόρδου εγείρει ορισμένες
κοινωνικές και αισθητικές προσκλήσεις. Έτσι
λοιπόν είναι καλό να αποφεύγεται σε επαγγελματικά
γεύματα, κοινωνικές εκδηλώσεις με επίσημο χαρακτήρα
ή ρομαντικές συναντήσεις. Προτιμάται σε ανεπίσημα
φιλικά η οικογενειακά τραπέζια όπου υπάρχει
οικειότητα και αμοιβαία κατανόηση για τις “παρενέργειες”
του πιάτου.