Πώς συμπεριφερόμαστε στο πρωινό του ξενοδοχείου;

Ένα από τα συνηθισμένα faux pas που παρατηρούνται σε ξενοδοχεία
και χώρους με ανοιχτό μπουφέ είναι η τάση ορισμένων επισκεπτών
να μαζεύουν φαγητό για αργότερα: ένα κρουασάν στην τσάντα, ένα
τοστ στην πετσέτα, ένα φρούτο «για μετά την παραλία».
Μπορεί να φαίνεται αθώο, ίσως και πρακτικό, όμως πρόκειται για
σαφή παραβίαση του κώδικα φιλοξενίας και καλής συμπεριφοράς.
Το πρωινό, όπως και κάθε γεύμα σε μπουφέ, προσφέρεται για άμεση
κατανάλωση στον χώρο. Δεν είναι take away, ούτε μέρος ενός προσωπικού
«εφοδιασμού» για την υπόλοιπη ημέρα.
Επιπλέον, τέτοιες πρακτικές δείχνουν έλλειψη σεβασμού τόσο προς το ξενοδοχείο
όσο και προς τους άλλους επισκέπτες που μοιράζονται τα ίδια αγαθά.
Ένας μπουφές δεν είναι χώρος “επιβίωσης” είναι χώρος πολιτισμένης απόλαυσης.