Πώς κρατάμε το μενού ενός εστιατορίου;

Στο εστιατόριο, ακόμη και η πιο φαινομενικά ασήμαντη χειρονομία έχει σημασία.
Το πώς καθόμαστε, το πώς μιλάμε στον σερβιτόρο, ακόμη και το πώς κρατάμε το μενού
είναι στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα μας και συχνά αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα
από τις επιλογές μας στο φαγητό. Η κομψότητα δεν βρίσκεται μόνο στις λέξεις που λες
αλλά και στα αντικείμενα που ακουμπάς. Και το μενού είναι ένα από αυτά. Το μενού λοιπόν
δεν είναι παραβάν, ούτε εφημερίδα. Δεν το σηκώνουμε κατακόρυφα μπροστά στο πρόσωπό μας
σαν να κρυβόμαστε πίσω του, ούτε το απλώνουμε υπερβολικά, ενοχλώντας τους γύρω μας
ή παρεμβαίνοντας στον προσωπικό χώρο του διπλανού μας. Δεν το τσακίζουμε και δεν το
γυρνάμε εκνευρισμένα επειδή δεν βρίσκουμε αυτό που θέλουμε.Αν είναι μεγάλο ή δερματόδετο
το κρατάμε με τα δύο μας χέρια και διαβάζουμε ήσυχα χωρίς υπερβολικές κινήσεις.