Ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να φάμε μύδια;

Υπάρχουν πιάτα που δεν προκαλούν απλώς γευστική απόλαυση,
αλλά απαιτούν και έναν ήσυχο σεβασμό απέναντι στην καταγωγή,
τη μορφή και την τελετουργία τους. Τα μύδια αποτελεί ένα τέτοιο πιάτο.
Τα συναντάμε συχνά σε τραπέζια εκλεπτυσμένα, συνοδεία λευκού κρασιού,
λεμονιού και θαλασσινής αύρας. Κι όμως, για πολλούς παραμένει ένα φαγητό
που δεν ξέρουν πώς ακριβώς να προσεγγίσουν.Με πιρούνι; Με τα χέρια;
Τρώγοντας το πρώτο μύδι, κρατάς το άδειο του κέλυφος και το χρησιμοποιείς
ως λαβίδα σαν φυσικό τσιμπιδάκι τσιμπιδάκι δηλαδή για να πιάσεις με κομψότητα
τα υπόλοιπα. Χρησιμοποιείς δηλαδή το ίδιο το στοιχείο του πιάτου ως εργαλείο.
Μπορείς φυσικά να φας τα μύδια και με πιρούνι. Όμως όταν ένα φαγητό σου προσφέρει
από μόνο του τον τρόπο με τον οποίο θέλει να το πλησιάσεις, σεβάσου τη φύση του.
Το πιρούνι είναι το επίσημο, το κέλυφος είναι το αυθεντικό. Και το να γνωρίζεις
πότε χρησιμοποιείς το καθένα, δεν είναι λεπτομέρεια.